lördag 24 oktober 2009

En ny kruka och ett träd, snarlikt myrten fick följa med hem från stan idag. Jag är ju svag för handgjord vit keramik och denna från Sturehofs krukmakeri gjorde sig bra på bordet i vardagsrummet.

Äntligen har vi hittat "vår" tv-bänk och den är så fin där den nu står. Det blir mer från vardagsrummet en annan dag.

Ha en fortsatt bra helg!

Kram Anna

Vardagslyx

Nybakt bröd avnjuter vi både till soppan och till helgfrukosten, receptet har jag hittat här. Det är vardagslyx, eller var-dags-lyx :-)

Ha en skön helg!

Kram Anna

tisdag 20 oktober 2009

Kaffekvarn

Denna juvel kom min kära moster med häromdagen, tack! Just nu pryder den mitt köksfönster! Det fanns något mer i den, men det får jag nog inte visa här!

Kram Anna

Storprinsens rum



Idag visar jag bilder från Storprinsens rum. Han har ett likadant klädskåp som lillprinsen och ovanför det hänger årets förskolefoto. I hans rum finns även en gammal skolbänk och stol, där pysslas och skrivs det flitigt. Även Storprinsen har fått en ny säng, där ryms en myshörna i vilken vi läser sagor varje kväll, det finns även möjlighet för en övernattningsgäst att sova och lådorna under rymmer massor av prylar.

I lördags var det vaccination, för storprinsen, mot svininfluensan och sedan fick han välja något ur leksaksbutiken, den nedersta bilden visar vad!

Kram Anna

På sjukfronten börjar det bli lite bättre lillprinsen har fått en kur med antibiotika som vi hoppas ska skrämma iväg alla elaka basilusker.

fredag 16 oktober 2009

Lite mer från lillprinsens rum

Idag bjuder jag på lite fler bilder från lillprinsens rum. Den underbara sängen har fått sällskap av hemmagjorda vimplar och farmors gamla mangelkorg som rymmer alla gosedjur och mjuka filtar. På golvet har en nyinköpt matta i blått och vitt fått ta plats. I fönstret skymtar grisen och vagnen med kaniner från Maileg.
På motsatt sida från sängen, står två hemska hyllor (Billy) som förvaring till en del av hans leksaker, men långt ifrån allt får plats. Jag har piffat till dem med fina saker så länge. Hyllorna får stå kvar tills det rätta skåpet hittats!
En tavellist har kommit upp med bokstäver och favoritböckerna.
Nu är det lillprinsens tur att darbbas av den envisa falska kruppen. Han har ju haft den ett antal gånger tidigare och vi har lärt oss att se signalerna i tid. Vi har denna gången fösökt att medicinera i tid, men den lilla kroppen blir ju medtagen i allafall. Han är tapper och lullar om kring så gått han orkar.
Ha en underbar helg allesammans!
Kram Anna ♥
Ps Ni missar väl inte alla tävlingar och utlottningar som jag länkat till här till höger! De flesta går att delta i även om man inte har någon blogg!

tisdag 13 oktober 2009

Nybakade bullar

Idag har jag och barnen premiärbakat i vår nya Kitchen Aid ♥. Underbart goda vetebullar med solrosfrö. Så lätta att göra och inget går väl upp emot doften och smaken av nybakt bröd. Även om jag vanligtvis inte äter bröd (då jag äter enligt LCHF), så kunde jag inte motstå att smaka en bulle.

Storebror hjälpte till att ösa i ingredienserna, sedan orkade han inte mer utan gick för att vila. Lillebror däremot är ju pigg som en mört och hade mjöl precis överallt ;-)

Kram Anna ♥

måndag 12 oktober 2009

Lite nytt och höst i köket




Fy va svårt det är att få till bra bilder när solen så sällan tittar fram. Ni får i allafall hålla tillgodo med lite höstpiff i köket. Det blå/vita har nu bytts ut mot brunt, beige och vitt, nya volangdynor från Nyblom & Kollén, kökshanddukar i beige/vitt från Himla, diskmedel från Green Gate som doftar ljuvligt. På diskbänken samsas gammalt och nytt, gammal brödskärare med en ny Moccamaster i vitt, ni kan tro att kaffet smakar underbart ;-) Och äntligen har jag fått min Kitchen Aid, i vackraste vitt pryder den mitt kök. Nu blir det mycket hembakt här på gården.

Idag har vi sjukstuga, storebror har fått falsk krupp och feber.

Kram Anna

söndag 11 oktober 2009

Gästtoaletten

Idag blir det en bildserie från vår lilla toalett/gästtoalett. Helkaklat med vita 10x10 plattor och på golvet samma klinkers som i tvättstugan, allt från Höganäs. Toalettstol och pelartvättställ ifrån Svedbergs, blandare i gammaldags stil från Moras Classicserie. Spegeln med belysning ger ett fantastiskt behagligt ljus, även den är från Svedbergs, serien heter Svea. Ljuvligt tvål från Isabella Smith luktar fantastiskt gott!

Igår fick två efterlängtade ting flytta in i mitt kök *hemlig*, jag hoppas få tid till att visa er dessa imorgon.

Kram Anna

Före och efter

För en tid sedan fyndade jag denna kommoden/lavoaren på blocket. Idag står den i min hall och rymmer diverse pussel och spel. Med lite ny vit färg och nya knoppar så blev den såhär fin:

Kram Anna