fredag 27 november 2009

Första advent

Julen smyger sig allt närmare... Hemma hos oss kommer lite pyssel o pynt fram varje dag, myyys. I helgen blir det julklappshandel och en tripp till Lekoseum i Osby, kanske kommer vi att få träffa tomten där!

Ha en skön första adventshelg med mycket mys o många ljus!

Kram Anna

Ps. Min dator strular o jag kan tyvärr inte kommentera i era bloggar, men ni ska veta att jag tittar in hos er ändå.

tisdag 24 november 2009

Ljus



Ljus, ljus och åter ljus. Vi vill ha ljus! Jag är så trött på det mörka och dystra! Det är grått, regnigt och blåsigt här i Skåne. Längtar efter jul och snö. Även om de sistnämnda sällan går hand i hand nu för tiden.

Vi har i allafall smygstartat lite på julen, adventsstjärnor och ljusstakar har kommit fram. Den understa bilden visar gamla bakformar, som jag fått av min kära moster, i dessa satte jag värmeljus och placerades på ett fat. Pynt i all enkelhet, men med stor mysfaktor!

I fredags var jag ju på konsert och lyssnade och framförallt såg en alltid lika fantastisk Lars Winnerbäck! Underbart o fantastiskt!! Vi åt på en supergod middag på en bra restaurang i Malmö precis innan, tack för tipset Monica!

Ha det bäst!

Kram Anna

fredag 20 november 2009

Trevlig Helg!

Ännu en kruka från Sturehofs krukmakeri har hittat hem till oss. Denna gången en av de runda modellerna. Historien om hur denna krukan kom hem till oss är som tagen ur "Svenska Hollywoodfruar", men jag vill understryka att det inte var jag som köpte den. Sambon fick en blomma (tror det är en Azalea, heter det så?) till sin kruka på fars dag ;-)

Vill önska er alla en trevlig helg. Min helg bjuder på en hel del trevligheter. Ikväll bär det av till Malmö med en väninna. Vi ska äta en god middag och därefter gå på konsert med Lars Winnerbäck.

Imorgon börjar äntligen världscupen i längdskidor, jag är en riktig längdskids-nörd (hihi), missar inte många tävlingar.

Ha en bra helg!

Kram Anna ♥

fredag 13 november 2009

Lite Nytt!

Lite nya växter och en ny ljusstake frin IKEA har kommit på plats och snart är det dags för Mårbackan att gå i ide.

Trevlig helg!

Kram Anna ♥

tisdag 10 november 2009

Sovrum

Idag visar jag några bilder från vårt sovrum. Rummet har inte haft högsta prioritet när det gäller inredning och piff, men en del saker har kommit på plats.

Slag/Klaffbordet kommer att få agera som skrivbord/arbetsplats, "bara" för oss vuxna. Vi ska ha "vår egen" dator där, så får barnen skriva och spela (när den tiden kommer) på den andra datorn.

Jag har alltid varit fascinerad av bokstäver och att skriva fint. Jag upptäckte genom en annan bloggare, Jordgubbar med mjölk, en tjej som har skrivstil/textning som sitt yrke och konstart. Tjejen heter Ylva Skarp och hennes sida hittar ni här. Av henne köpte jag två namnskyltar till barnen som vi satt upp i farstun, samt den fina smyckesasken i zink. Jag hittade även ett par tavlor som jag gillade (och även sambon), de hade passat bra i vårt vardagsrum.

Lillprinsens feber har äntligen börjat gå ner, efter 7 dagar med hög feber så hoppas jag nu på en radikal vändning.... Idag var tanken att storprinsen skulle få sin andra spruta mot svininfluensan, den förvirrade mamman hade missat att det inte skulle ges någon andra spruta ännu. Men då tyckte ju klart sköterskan att mamman kunde få den istället, så nu sitter man här med ont i armen.

Kram Anna

torsdag 5 november 2009

Skänk och bänk

I värsta ovädret körde min käre sambo igår genom Skåne för att hämta hem denna ljuva möbel. Givetvis hittades den genom en annons på Blocket. Den kommer med all säkerhet att få nya knoppar och lite ny vit färg, då färgen fattades rejält på vissa ställen. Men än så länge står den fint i vårt vardagsrum.

Här nedan kommer den utlovade bilden på vår nya tv-bänk, William. Funderar på om jag ska sätta tunt tyg på insidan av glasdörrarna så man slipper se teknikprylarna. Vad tycker ni? Det som sitter ovanför tv'n är sambons nyinköpta inwall-högtalare. Ja intresset är olika i vår familj, men de är ju vita ;-)

Vår lille son har ännu en gång åkt på en febersläng, men han är pigg ändå så vi har passat på att baka rågrussinbullar a la Leila.

Kram Anna ♥

måndag 2 november 2009

Tid?!

Hur mycket är klockan, mamma? Den frågan kommer ganska ofta sedan den nya klockan kom upp på väggen intill matplatsen. Enkel, stilren, 50-tals klocka i crémefärgad plåt inköpt på Cosas.

Förra veckan rann tiden bara iväg, två långa kvällsföreläsningar/kurser med jobbet utöver den vanliga arbetstiden och vips så hade den veckan gått. Jag hoppas denna veckan blir lite lugnare... och att jag hinner virka mitt projekt färdigt (ja jag har börjat virka, tantvarning!!)

Ha en skön vecka! /Anna ♥