tisdag 30 juni 2009

Lek eller allvar?







Livet för Storebror handlar väldigt mycket om fotboll, ibland på lek och ibland på allvar. Med de här bilderna blev jag godkänd på min slutuppgift i Digital Bildhantering på Högskolan i Jönköping. Jag kan nu lägga till ytterligare 7,5 poäng i mitt CV. Härligt!

På vår gård händer det mycket, väggarna är resta till storarum och glasveranda, taket är på och i morgon börjar de bygga på farstun.

Kram Anna

fredag 26 juni 2009

Två dagar senare...



Kan man se lite bättre hur det kommer att bli när det är färdigt. Tittar man riktigt noggrannt så kan man se en nyklippt blåhårig fotbollsspelare som sitter där fönsterna kommer vara.

Kram Anna



tisdag 23 juni 2009

Lägesrapport

En snabb lägesrapport. De snabba hantverkarna har redan förberett för väggarna till utbygget. Den översta bilden visar mestadels vårt kommande vardagsrum. Den nedersta visar vår tänkta altan/uteplats som nu kommer att bli en glasveranda. Vi bestämde oss för att bygga in den direkt istället för att vänta.

Sängen är färdig skrapad o slipad, ska iväg till en målare för lackering. Jag hoppas kunna få iväg den i denna veckan. Ska bara slipa lite på borden vi köpte på blocket för en tid sedan.

Ni missade väl inte Allsången med efterföljande Morden i Midsomer, äntligen!

Kram /Anna

söndag 21 juni 2009

Skrapa, slipa

När lillebror sover, passar jag på att skrapa och slipa (på Junosängen, precis som någon gissat) eller klä om leksandstolarnas dynor. Det är kul att vara kreativ och dagarna gå i ett.

Sulan till utbygget är gjuten, all gammal inredning är ute, fönster är flyttade och nya väggar är uppsatta. I nästa vecka kommer snickarna att bygga upp stommen till utbygget.

Hoppas midsommarhelgen varit till belåtenhet!

Kram /Anna

måndag 8 juni 2009

Ljuvliga blomster



Ljuvliga blommor som växer lite varstans på vår gård! Riktig midsommarkänsla!

Till sist visar jag en glimt av mitt fynd (ber om ursäkt för den fula bilden)! Ska bara slipas och målas sen får ni se den på riktigt!

Kram /Anna



Starten har gått!

Efter några dagars försening så kom vi äntligen igång med vårt sommarprojekt. Och snabbt går det när man är många. I princip hela huset är tomt inuti, så när som på skorstensstock, och badrum. Badrummet är i skrivandets stund på väg ut genom dörren i molekyler.
Det har grävts ur, fyllts igen och paddats till vårt vardagsrum och vår farstu. Här nedan kan ni se bilder på vårt vardagsrum, helt opiffat ;-)

Vi kommer få en underbar utsikt över rapsfälten som man kan se bakom jordhögarna.

Bloggen kommer från och med nu ta en ny vändning.... med fokus på vårt sommarprojekt, renovering och utbygge.
Välkomna att följa med på vår resa!
Kram /Anna